Koffie
Nescafé

“Met meer dan 3.000 kopjes per seconde, is NESCAFÉ ’s werelds grootste koffiemerk. NESCAFÉ is de kwaliteit en de kracht van een wereldwijd A-merk. Het staat voor variatie, koffiespecialiteiten, kwaliteit en moderniteit. NESCAFÉ gelooft dat er iets bijzonders schuilt in kleine alledaagse momenten, van de eerste slok koffie in de ochtend of een Latte Macchiato in de middag.”

Lavazza

Lavazza is een Italiaans premium merk dat marktleider is op de Italiaanse espressomarkt. Lavazza staat voor kwaliteit en beleving en positioneert zich als de Italiaanse espresso die gebruik maakt van invloeden van chefkoks, de mode en verschillende culturen. Bij Lavazza wordt kwaliteit niet “gecontroleerd”, maar “opgebouwd”. Het is een dagelijks proces waar iedereen bij betrokken is en dat een essentieel onderdeel is van iedere productiefase. Lavazza koffie is Rainforest Alliance gecertificeerd.

Segafredo

Het Italiaanse merk Segafredo Zanetti positioneert zichzelf als leverancier van échte Italiaanse espresso. Om dit waar te kunnen maken hanteert Segafredo voor elk kopje koffie het systeem van de 5 M’s: Missie, Melange, Molen, Machine en Meesterhand. De missie “to spread the taste, the culture and preparation method of the true Italian Espresso to the whole world” is nog steeds actueel. Om deze doelstellingen in de praktijk te realiseren staat Segafredo voor constante kwaliteit. Kwaliteit van “plant tot klant” is dan ook het credo van de heer Zanetti. De Segafredo koffieblends zijn 100% Rainforest Alliance gecertificeerd.

Wist u dat?
Steeds meer bedrijven kiezen voor een een betere kwaliteit koffie - ofwel zij stappen over op koffiebonen ('espresso').

Segafredo

“Ons huismerk MI biedt een ruime variatie aan koffie-, thee-, en melkproducten voor verschillende zetsystemen, van instant tot espresso. Ook op het gebied van duurzaamheid is er keuze uit verschillende labels, zoals UTZ, Rainforest Alliance en Fairtrade. Onze MI producten zijn geproduceerd met de meest moderne technologieën en bevatten uitsluitend de beste grondstoffen. De kwaliteit van onze huismerken is gelijk aan de kwaliteit van A-merk fabrikanten”.

Segafredo

Peeze wil mensen bewust laten genieten van koffie en daarmee bijdragen aan het plezier dat ze in het leven hebben. Dat doen ze door koffie en aanverwante producten van de beste kwaliteit te leveren, nauwkeurig afgestemd op de behoefte van hun doelgroepen. Zij hebben daarbij veel respect voor de omgeving. Dat is terug te zien in het hoge kwaliteitsniveau voor hun afnemers, de inspirerende werkomgeving die ze hun medewerkers bieden en de prominente plaats die MVO bij hen inneemt. Daarmee dragen ze bij aan een samenleving die een mooie balans kent tussen people, planet en profit. Goed om te weten: alle koffieplantages van Peeze zijn duurzaam gecertificeerd. Ze hebben het Rainforest Alliance-, Max Havelaar of BIO-keurmerk.

Segafredo

Het Max Havelaar-keurmerk voor Fairtrade garandeert u dat producten of grondstoffen tegen eerlijke handelsvoorwaarden zijn ingekocht bij coöperaties van kleine boeren en plantagearbeiders in ontwikkelingslanden. Zo worden boeren beschermd tegen prijsdalingen op de wereldmarkt en krijgen de kans gezamenlijk te investeren in de ontwikkeling van hun bedrijf en leefomgeving.

En u drinkt een eerljike en heerlijke kop koffie!